Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δεν θα προσκυνήσουμε ποτέ κουφάλα ρασοφόρε.


Ο καιρός του Θεού Ήλιου και της λατρείας του φωτός, έχει περάσει, ελπίζω όχι ανεπιστρεπτί. Έχουμε κυριευθεί από ένα βαθύ σκοτάδι και κάθε προσπάθεια για να βγούμε από το σπήλαιο μοιάζει μάταιη. Δεν είναι όμως, απλώς μοιάζει. Το ότι ο αρχιερέας του σκότους ξεπερνάει τα όρια ενός τυπικού Χριστουγεννιάτικου διαγγέλματος, είναι αν μη τι άλλο ελπιδοφόρο μήνυμα. Όχι της ελπίδας που πουλάει ο τζάμπα μάγκας ρασοφόρος, αλλά της ελπίδας που αναβλύζει από τις ελεύθερες ψυχές ανθρώπων βαθιά ανθρώπινων. Δεν θα ασχολούμουν με τον σκοταδόψυχο και την επετειακή χριστιανική παραμυθία, αν δεν είχα δεχθεί σαν Έλληνας πολίτης απρόκλητη επίθεση. Δεν διαβάζω τα επετειακά μηνύματα των θεοκρατών και των θεσμικών πολιτικών λαμόγιων γιατί ως είθισται βρίθουν κοινοτοπιών. Η θεά τύχη ή κάποια τραγική ειρωνεία, με έφερε όμως, εμπρός στο "Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου", το οποίο και διάβασα προσεκτικά. 

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ μας εισαγάγει στο θέμα: 
"Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αναφέρεται στο μήνυμα των Χριστουγέννων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Τονίζει, μεταξύ άλλων πως τίποτε, ακόμη και η πιο μεγάλη τραγωδία, δεν μπορεί να νικήσει την ελπίδα."

Το μεγάλο αφεντικό μας θυμίζει, ακριβώς αυτό που δεν συνέβη, δηλ. ότι "το άστρο της Βηθλεέμ έρχεται να φωτίσει και πάλι τη ζωή μας. Να μας θυμίσει ότι γεννήθηκε ο Χριστός. Ότι ο Θεός «λύτρωσιν απέστειλεν τω λαώ αυτού»", στρέφει τα μάτια του, όπως και "ο λαός ο πορευόμενος εν σκότει"… "στον φτωχότερο και ενδοξότερο θρόνο του σύμπαντος, στην ταπεινή φάτνη. Και βλέπει εκεί φως μέγα.

Επειδή αυτό "το λαός" με συμπεριλαμβάνει αναγκαστικά, αν και δεν με εκφράζει, αφού την έκφρασή μου την βρίσκω περισσότερο στο Έλληνας πολίτης και στο ελληνικό ήθος και έθος, δηλώνω στον σκοταδόψυχο ότι δεν "πορεύομαι εν σκότει" και είμαι ανίκανος να δω "φως μέγα" σε μια ταπεινή φάτνη. Εμένα οι θεοί μου λούζονται το φως και η αριστοκρατική καταγωγή μου δεν μου επιτρέπει συναναστροφές με ταπεινούς γιους του Γιαχβέ.

Ο Χριστιανό-Φασίστας στα πλαίσια των καθηκόντων του, σκορπάει νεοεποχίτικες προφητείες: "Δεν διαφεύγει της προσοχής μας, ότι ο σύγχρονος βίος απειλείται όλο και περισσότερο από θλίψεις και δοκιμασίες. Ο κόσμος μας ζει το τέλος μιας εποχής και βιώνει την αγωνία ενός απειλητικού και αβέβαιου αύριο." Εκστομίζει αιρετικές μοντερνιές ισχυριζόμενος ότι,  "η αγάπη του Θεού σήμερα γίνεται άμεσα ψηλαφητή αφού ο Χριστός γεννήθηκε για να μας λυτρώσει από τις αληθινές αιτίες των δεινών μας: την αμαρτία και τον θάνατο." Διαπιστώνει ότι είναι, "θλιβερό και ανάρμοστο οι άρχοντες του κόσμου τούτου να δρουν και να αποφασίζουν για τη ζωή μας σαν να μην γεννήθηκε ο Χριστός. Διότι από όπου εκδιώκεται ο Χριστός, όπου δεν Του παραχωρείται τόπος να γεννηθεί, όπου η διδασκαλία Του περιφρονείται, εκεί επικρατούν η εκμετάλλευση, η απληστία, η αλαζονεία και η μικροψυχία. Εκεί ο άνθρωπος ευτελίζεται και απαξιώνεται. Και τότε εμφανίζονται τραγικές οι συνέπειες, όπως η εξουθένωση και η εκμετάλλευση των φτωχών και των αδύναμων, οι οικονομικές κρίσεις, οι πόλεμοι και οι καταστροφές."

Φάτε ελπίδα. Είναι τζάμπα και δεν παχαίνει. Μια μέρα των ημερών, στους έσχατους καιρούς, όταν, οι αφέντες θα δρουν και θα αποφασίζουν για τη ζωή μας σαν να γεννήθηκε ο Χριστός και οι δούλοι "θα κάνουν ξανά την εμπιστοσύνη στην αγάπη του Θεού τρόπο ζωής και αντίδοτο στις θλίψεις" (πάντα με τα λόγια του Ιερώνυμου), θα ψάλλουμε χαρμόσυνα: «Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη εν ανθρώποις ευδοκία».

Μέρες που είναι, λέω να μην επηρεαστώ από το κρεσέντο τρομολαγνείας και να μην ασκηθώ σε τεχνικές εφαψία προκειμένου να έρθω σε επαφή με την "αγάπη" του θεού. Δεν θα σας κουράσω επίσης με επιπλέον κείμενο προκειμένου να αποδομήσω την χριστουγεννιάτικη παραμυθία. 

Θα ενθέσω video με θέμα: Την "Ηλιολατρική Καταγωγή των Χριστούγεννων" από την τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ3 "Το Σύμπαν που Αγάπησα" που επιμελούνται αμαρτωλοί αστροφυσικοί επιστήμονες του πολιτεύματος  του Διαβόλου (cibitas diaboli). 


Θα ενημερώσω το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι το πιο κοινό θέμα το οποίο μπορεί να βρει κανείς στη ζωή των Σωτήρων του κόσμου είναι αυτό της άμωμου συλλήψεως από μια παρθένο μητέρα. Στην ανάρτηση "Ο Οικουμενικός Σωτήρας: Η Άμωμος Σύλληψη" θα βρείτε την γνωστική άποψη. Θα προκαλέσω τα εναπομείναντα εγκεφαλικά κύτταρα του πιστού με τις αναρτήσεις: "Ηλιούγεννα ή ο μύθος των Χριστουγέννων" στο blog αθεΐα, "Περί Χριστουγέννων…" του Γιώργου Δαμιανού από τον ιστότοπο 24grammata.

Θερμοπαρακαλώ τον σεβασμιώτατο και πανιερώτατο Αρχιεπισκόπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος να με αφορίσει. Θα είναι μεγάλη μου τιμή. Εκλαμπρότατε μην με "ρίξετε" σε κανέναν Μητροπολίτη της σειράς. Είστε η τελευταία μου ελπίδα να μπω με φούρια στην κοινωνία του θεάματος, να γίνω ένα celebrity περιωπής και να τα κονομήσω χοντρά. Να ξεφύγω κι εγώ ο δόλιος από την μιζέρια που με κατατρέχει όλα αυτά τα χρόνια. Εσείς άλλωστε έχετε την βασιλεία των ουρανών, μην τα θέλετε και όλα δικά σας. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις / 30 ημέρες

Της φιλελεύθερης…. το κάγκελο

Δήμου, τέλος! αναφώνησε ο Τηλέμαχος Χορμοβίτης, νομίζοντας ότι έτσι ξεμπερδεύει με τον γκουρού του ελληνικού φιλελευθερισμού (όπως τον αποκαλεί ο ίδιος). Αφορμή για το διάγγελμα-απόφαση του Χορμοβίτη, όπως το αιτιολογεί με την ανάρτησή του στο «ΜπλεΜήλο», στάθηκε το άρθρο του Νίκου  Δήμου στην Lifo «Πού είσαι, Κεμάλ;». Τα πραγματικά αίτια της ρήξης στο εγχώριο φιλελεύθερο μπουρδέλο, ίσως να μην τα μάθουμε ποτέ, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι φιλελεύθερες πουτάνες «κρατάνε χαρακτήρα», χρόνια τώρα…. Όμως τα απανωτά «συντροφικά μαχαιρώματα» στο εν λόγω "χώρο", που τείνουν να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας, προμηνύουν ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα επικό ξεκατίνιασμα που θα εκθέσει ανεπανόρθωτα, τον ήδη εκτεθειμένο, στην γλαφυρή ηλιθιότητα…."χώρο". Η ημιμαθής Κα Βίβιαν Ευθυμιοπούλου σε συζήτηση στο twitter της «και όχι αφοριστικά» όπως ισχυρίζεται, αποκάλεσε τον Δήμου «"ανόητο γέρο"»…. «Αυτό τον θεωρώ. Ανόητο και πολιτικά ημιμαθή που φέρει μεγάλο μέρος ευθύνης γ…

Προσοχή! Η εξουσία έχει πολλά πλοκάμια.

Φίλε συμπολίτη, η κατάσταση είναι κρίσιμη! Αυτό είναι πλέον εμφανές και στον τελευταίο αργόσχολο ή και άσχετο σ΄ αυτή την χώρα (αν υπάρχουν ακόμα τέτοιοι). 
Η εξουσία διαχρονικά, ειδικότερα δε στον καιρό της θεαματικής κοινωνίας, την βρώμικη δουλειά δεν την αναθέτει στους MEGAλους ρουφιάνους αλλά στα πρακτοράκια που διασπείρει σε χώρους πολιτικούς και επικοινωνιακούς που έχουν την έξωθεν καλή ("επαναστατική") μαρτυρία. Ένας από αυτούς τους χώρους, που απασχολεί ενίοτε την θεαματική βιομηχανία, και κυρίως όταν οι ανάγκες κινητοποίησης των εξαρτημένων αντανακλαστικών του ήδη κατατρομοκρατημένου μικροαστού το απαιτούν, είναι το indymedia.

Επιτέλους! Άντε γαμήσου μικροαστέ

Ο τίτλος της ανάρτησης δεν προέκυψε από κάποια αγανάκτηση, ούτε αποτελεί κατάρα. Είναι μια ευχή προς όλους τους αγαμήτου, απάρτου και ανοργάσμου γωνία προκειμένου να δουν επιτέλους χαρά στα σκέλια τους. 
Ένας βούβαλος με το γιο του ξεκουράζονται στην πλαγιά ενός λόφου. Στους πρόποδες πολλές βουβάλες βόσκουν αμέριμνες. Το βουβαλάκι γυρίζει προς το πατέρα του και του λέει:
Βουβαλάκι: Μπαμπά, εκεί κάτω έχει θηλυκά κάθε ηλικίας. Βούβαλος: Ε και … Τι θέλεις να πεις; Λέγε …  Βουβαλάκι: Πάμε γρήγορα, να γαμήσουμε.  Βούβαλος: Μην βιάζεσαι γιε μου θα πάμε σιγά-σιγά για να τις γαμήσουμε όλες.