Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τρίζουν τα κόκαλα του αστισμού.JOHN KOLESIDIS (REUTERS) - internacional.elpais.com
Με το protagon.gr συνεργάζονται οι καλύτεροι γραφιάδες της "προοδευτικής διανόησης" αυτού του τόπου. Επειδή ακριβώς είναι οι καλύτεροι, δεν μπαίνουν στον κόπο να ασχολούνται με blogs σαν της αφεντιάς μου.
Ένας εξ αυτών… Ο κ. Τάκης Μίχας, διαπιστώνει με φρέσκο άρθρο του ότι "Μύρισε Βαϊμάρη!". Είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω τον εν λόγω κύριο, ότι για "ατμόσφαιρα Μεσοπολέμου" έχω μιλήσει από Μάρτιο του 2009 με την ανάρτησή μου: "Πολίτης VS idiot"…. "Η νεότερη Ελλάδα όντας χώρα της περιφέρειας, στρέφει το βλέμμα της στην Εσπερία και τρέχει ασθμαίνοντας, για να καταλάβει θέση στην ομαδική φωτογραφία των Ευρωπαϊκών Συνόδων Κορυφής. Το "Αρχαίο Κλέος", διαβατήριο αρχικά για τα μεγάλα σαλόνια, μοιάζει τώρα να βαραίνει την "ψυχή" του έθνους. Η χρεοκοπία της έννοιας του οράματος και της συμβολής του στην παραγωγή πολιτικής και κοινωνικής ζωής, ως αποτέλεσμα της ευφάνταστης φιλελεύθερης ρητορείας και της αποτυχίας στην πράξη των πολιτικών σχηματισμών να εξασφαλίσουν τα αγαθά της μαζικής κατανάλωσης στο τρυφηλό πλήθος, φέρνει στο προσκήνιο τους “μόνιμους” εκμεταλλευτές του κενού. Κάθε ακραία και ολοκληρωτική ιδεολογία γίνεται τώρα επίκαιρη. Τα "ζόμπι" και τα "φαντάσματα"επιστρέφουν. Η ατμόσφαιρα μυρίζει έντονα «Μεσοπόλεμο»."

Δεν είναι βεβαίως κακό να ανακαλύπτει κανείς έστω και αργά, ότι η κατάσταση έχει εκτραπεί, και πιο συγκεκριμένα ότι…. "Η ελληνική αστυνομία   παρέδωσε  χωρίς καν να της ζητηθεί τον ρόλο της  τήρησης  της έννομης τάξης στους φαιοκόκκινους φασίστες του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ προφανώς διαισθανόμενη και αυτή ότι τα πολιτικά της αφεντικά δεν έχουν πλέον ούτε την ικανότητα αλλά ούτε καν την βούληση να προστατεύσουν το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας." 
Είναι όμως εξόχως τραγελαφικό να ισχυρίζεται ο κ. Τάκης Μίχας ότι υπάρχει αστική τάξη στην Ελλάδα και μάλιστα ότι  διαθέτει και ελίτ που ονοματίζεται ως Παπανδρέου, Σαμαράς, Καρατζαφέρης και Μπακογιάννη. Επίσης ότι οι εν λόγω διαθέτουν αστικό ήθος και έθος, το οποίο απώλεσαν από την τρομοκρατία των "φαιοκόκκινων φασιστών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ". Ο τυχοδιωκτισμός αυτών των συμμοριτών (αλλά και των πιο υψηλά ιστάμενων αφεντικών τους)  που αποκαλούμε αστική τάξη (φαντάζομαι για να γεμίζει η πρόταση), νομίζω πως είναι η ημερήσια διάταξη αυτού του συρφετού. Εκφράσεις όπως "στην Ελλάδα της  Ευρωπαϊκής Ένωσης", δίνουν ένα ευφάνταστο τόνο στην αρθρογραφία μας, αλλά πόρω απέχουν από την αλήθεια.  

Όπως γράφει και ο φίλος μου ο "Τζίτζικας με μελοδραματική διάθεση.." στην ανάρτησή του "Αλήτες Χίτες Ταγματασφαλήτες.."…..  "Ήταν τόσο μεγάλη η αθλιότητα των Ελλήνων αστών, τέτοια η σαθρότητα και η απατεωνιά τους, ήταν και είναι τόσο μεγάλη η ανυπαρξία της συγκρότησης μιας στοιχειωδώς αξιοπρεπούς αστικής "κουλτούρας" πάνω στα ερείπια της προδοσίας της όποιας ηθικής και τιμιότητας, πάνω στα συντρίμμια του αληθινού αγώνα του εργαζόμενου λαού, ήταν και είναι τόσο μεγάλο το μέγεθος της επιχείρησης εκμαυλισμού και εξαχρείωσης του εργαζόμενου λαού απο το "αστικό" στρατόπεδο (ο θεός να κάνει αστικό τον εσμό των μαυραγοριτών ληστών χιτών ρουφιάνων γερμανοτσολιάδων επιδοτούμενων αφεντικών και μικροαπατεώνων που συγκρότησαν το δεξιοπασοκικό κράτος) που όλες οι αμαρτίες της αριστεράς φαντάζουν σαν τις αμαρτίες του Ιωάννη του Προδρόμου σε σχέση με τις αμαρτίες της Σαλώμης.."   

"Το Κίνημα προχωρεί θριαμβευτικά προς το Χαρούμενο Αύριο  καθώς οι οπαδοί του  προετοιμάζονται εντατικά να σφάξουν αλλήλους." Καταλήγει ο κ. Τάκης Μίχας. Καμία ανησυχία λοιπόν. Το Κίνημα θα αλληλοεξοντωθεί και η Ελληνική "αστική" τάξη θα θριαμβεύσει και πάλι.

Για τον τυχοδιωκτισμό του "Κινήματος" αλλά και της αριστεράς είχα αναρτήσει το "Ο κωλοπαιδισμός παιδική αρρώστια του αστισμού." στις 9 Μαρτίου του 2009, αρκετά αργότερα από τα "ηρωικά" νέα "Δεκεμβριανά" όπως τα ονόμασαν οι "επαναστάτες" της εποχής…. Αφού "περίμενα καρτερικά να εξαφανιστεί ο κουρνιαχτός από την ατμόσφαιρα, προκειμένου με την ψυχρή λογική της ζωντανής μνήμης, σε ένα πιο καθαρό τοπίο, να εκφραστώ χωρίς συναισθηματικές υπερβολές." 

Καταλήγω λοιπόν κι εγώ ζητώντας για άλλη μια φορά συγνώμη, από το λαό και την ηγεσία αυτού του τόπου, γιατί έχω το ελάττωμα να προβλέπω (κληρονομικό ελάττωμα). Το είχα πράξει και στην ανάρτησή μου "Επιτέλους!  Άντε γαμήσου μικροαστέ", με αποτέλεσμα να έχω εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Όπως είχα πει και στην εν λόγω ανάρτηση…  "Αυτό μου το   ελάττωμα δεν  είναι δα και για πανηγυρισμούς. Οι γνώσεις, οι δεξιότητες και τα ταλέντα μου είναι εξαιρετικά άχρηστα στους υπηκόους και χρήσιμα στις περιώνυμες εξουσίες. Ο λαός έχει δικούς του επαγγελματίες για τις προβλέψεις: Οιωνοσκόπους, μάγισσες, χαρτορίχτρες κ.ά. Ενίοτε καταφεύγουν στους επαγγελματίες  του είδους και κυβερνητικά στελέχη."

Ζητείτε "μάγος" να μας πει τι θα πράξουν οι "αστοί".   

Υ.Σ. Αυτό το έθνος πορεύθηκε πάντα με μια ελπίδα, "πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα ναι". 

Δημοφιλείς αναρτήσεις / 30 ημέρες

Της φιλελεύθερης…. το κάγκελο

Δήμου, τέλος! αναφώνησε ο Τηλέμαχος Χορμοβίτης, νομίζοντας ότι έτσι ξεμπερδεύει με τον γκουρού του ελληνικού φιλελευθερισμού (όπως τον αποκαλεί ο ίδιος). Αφορμή για το διάγγελμα-απόφαση του Χορμοβίτη, όπως το αιτιολογεί με την ανάρτησή του στο «ΜπλεΜήλο», στάθηκε το άρθρο του Νίκου  Δήμου στην Lifo «Πού είσαι, Κεμάλ;». Τα πραγματικά αίτια της ρήξης στο εγχώριο φιλελεύθερο μπουρδέλο, ίσως να μην τα μάθουμε ποτέ, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι φιλελεύθερες πουτάνες «κρατάνε χαρακτήρα», χρόνια τώρα…. Όμως τα απανωτά «συντροφικά μαχαιρώματα» στο εν λόγω "χώρο", που τείνουν να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας, προμηνύουν ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα επικό ξεκατίνιασμα που θα εκθέσει ανεπανόρθωτα, τον ήδη εκτεθειμένο, στην γλαφυρή ηλιθιότητα…."χώρο". Η ημιμαθής Κα Βίβιαν Ευθυμιοπούλου σε συζήτηση στο twitter της «και όχι αφοριστικά» όπως ισχυρίζεται, αποκάλεσε τον Δήμου «"ανόητο γέρο"»…. «Αυτό τον θεωρώ. Ανόητο και πολιτικά ημιμαθή που φέρει μεγάλο μέρος ευθύνης γ…

Προσοχή! Η εξουσία έχει πολλά πλοκάμια.

Φίλε συμπολίτη, η κατάσταση είναι κρίσιμη! Αυτό είναι πλέον εμφανές και στον τελευταίο αργόσχολο ή και άσχετο σ΄ αυτή την χώρα (αν υπάρχουν ακόμα τέτοιοι). 
Η εξουσία διαχρονικά, ειδικότερα δε στον καιρό της θεαματικής κοινωνίας, την βρώμικη δουλειά δεν την αναθέτει στους MEGAλους ρουφιάνους αλλά στα πρακτοράκια που διασπείρει σε χώρους πολιτικούς και επικοινωνιακούς που έχουν την έξωθεν καλή ("επαναστατική") μαρτυρία. Ένας από αυτούς τους χώρους, που απασχολεί ενίοτε την θεαματική βιομηχανία, και κυρίως όταν οι ανάγκες κινητοποίησης των εξαρτημένων αντανακλαστικών του ήδη κατατρομοκρατημένου μικροαστού το απαιτούν, είναι το indymedia.

Επιτέλους! Άντε γαμήσου μικροαστέ

Ο τίτλος της ανάρτησης δεν προέκυψε από κάποια αγανάκτηση, ούτε αποτελεί κατάρα. Είναι μια ευχή προς όλους τους αγαμήτου, απάρτου και ανοργάσμου γωνία προκειμένου να δουν επιτέλους χαρά στα σκέλια τους. 
Ένας βούβαλος με το γιο του ξεκουράζονται στην πλαγιά ενός λόφου. Στους πρόποδες πολλές βουβάλες βόσκουν αμέριμνες. Το βουβαλάκι γυρίζει προς το πατέρα του και του λέει:
Βουβαλάκι: Μπαμπά, εκεί κάτω έχει θηλυκά κάθε ηλικίας. Βούβαλος: Ε και … Τι θέλεις να πεις; Λέγε …  Βουβαλάκι: Πάμε γρήγορα, να γαμήσουμε.  Βούβαλος: Μην βιάζεσαι γιε μου θα πάμε σιγά-σιγά για να τις γαμήσουμε όλες.