Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Less Than Zero

Ο εικονιζόμενος και η συμμορία του θα δώσουν λόγο στη Δίκη. Δεν αναφέρομαι φυσικά στο θεσμό της δικαιοσύνης ενός φαύλου και έκνομου συστήματος εξουσίας που καταπατά και αυτούς ακόμα τους κανόνες που το ίδιο έχει θεσπίσει. Είναι παραπάνω από προφανές, ότι αν υπήρχε έστω και ένας δικαστικός λειτουργός που να είχε την διάθεση να πράξει το καθήκον του, θα το είχε πράξει. Το αστειάκι με την διάκριση των εξουσιών έλαβε οριστικό τέλος. Οι απατεώνες που κυβερνούν καθώς και αυτοί που θα τους διαδεχτούν στα πλαίσια του κοινοβουλευτισμού, να γνωρίζουν από τούδε και στο εξής ότι δεν διαθέτουν πλέον κανένα είδος νομιμοποίησης.
 Τα "τσακάλια" της επαγγελματικής πολιτικής που μετατρέπονται ευπειθώς σε αρνάκια και αναφέρουν στους διεθνείς προστάτες τους, ας μην κοιμούνται ήσυχοι πλέον.
Το υπογράφω και σας διαβεβαιώ πως ούτε οι προστάτες σας δεν θα μπορούν να σας προστατέψουν πλέον. Σας ενημερώνω επίσης ότι, τα μεγάλα αφεντικά συνηθίζετε να αδειάζουν τους κατώτερους υπαλλήλους καθότι δεν έχουν μπέσα, κατά το κοινώς λεγόμενο, παρά μόνο περιουσία και πάθος για εξουσία. Τα ίδια ακριβώς πάθη που έχετε και εσείς, μόνο που εσείς είστε από κάτω . . . .
Υπαρκτού και σχεδόν βέβαιου του κινδύνου να παρεξηγηθώ από πολυποίκιλους "καλοθελητές" υπηρέτες, που θα σπεύσουν να με προβοκάρουν

ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ:

Δεν προτρέπω και δεν παρακινώ κανένα σε βίαιες και παράνομες ενέργειες. Απεναντίας ζητώ από όλους να εργαστούμε με γνώμονα την πολιτική αρετή και με σεβασμό στους νόμους και στο σύνταγμα για την προσωπική μας αξιοπρέπεια, την ύπαρξη ενός ολόκληρου λαού και την μνήμη ενός έθνους με μακρινό παρελθόν και αβέβαιο μέλλον.

Ο αείμνηστος Ηλίας Ηλιού ταξίδεψε στους ουρανούς στις 25 Ιανουαρίου 1985. Πιο πριν κατέβηκε από την πολιτική σκηνή (1981) δηλώνοντας σε συνέντευξη που παραχώρησε: "Είμαι πικραμένος. Όχι τόσο από τους αντιπάλους μου, που έκαναν στο κάτω κάτω τη δουλειά τους, αλλά από τους ομόφρονές μου. Δεν άφησαν πεπονόφλουδα που τους πετούσε η ντόπια ή η ξένη αντίδραση που να μην την πατήσουν... Αν ήθελε κάποιος να γράψει για τις αστοχίες της ηγεσίας του αριστερού κινήματος στην Ελλάδα, δεν θα χρειαζόταν τόμους χειρογράφων με σοβαρές αναλύσεις... Θα του αρκούσαν μερικά χειρόγραφα για να γράψει ένα μικρό χιουμοριστικό βιβλίο με τίτλο «Ο δρόμος με τις πεπονόφλουδες». Δυστυχώς, οι γκάφες των ομοφρόνων μου κατέστρεψαν ένα πανίσχυρο προοδευτικό κίνημα και μας πήγαν πολλές δεκαετίες πίσω."

Ο εμπνευστής "της γραμμής: επίθεση νομιμότητας" σε μια εποχή που μοιάζει ανησυχητικά  με την δική μας και μάλιστα προς το χειρότερο, καθοδηγεί εδώ και πολύ καιρό τα πολιτικά μου οράματα. Με τις μικρές μα καθόλου ασήμαντες δυνάμεις μου, θα ξεδιπλώσω αυτά τα οράματα στην αγορά, σε ποιο συχνή πλέον επικοινωνία μαζί σας, με αρθρογραφία, μελέτες, κείμενα και πνευματικό-καλλιτεχνικό έργο. Δέχομαι και αναμένω προσκλήσεις από συλλογικότητες, που δεν είναι κομματικά και ιδεολογικά καπελωμένες, για να εργαστούμε για την δημοκρατική επανάσταση και την πνευματική αναγέννηση.

Είναι αντιληπτό ότι χάνω αρκετό πολύτιμο χρόνο σε εργασίες που μου αποφέρουν τα προς το ζην, αφού δεν υπάρχει άλλη οικογενειακή περιουσία να καταναλωθεί και η πλούσια νύφη δεν μου έχει κάνει ακόμα πρόταση. Προσπαθώ να μειώσω τις ανάγκες μου και να κάνω εργασίες που να συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Περισσότερα για την "κατάστασή μου" μπορεί κανείς να διαβάσει στην από 17 Μαΐου 2009 ανάρτηση "Η εξομολόγηση ενός ασήμαντου ανθρώπου"  / "De Profundis"

Δεν θα μου το συγχωρέσω ποτέ, και ζητώ να μην μου συγχωρεθεί, αν δεν κάνω κάθε τι ανθρωπίνως δυνατό για μην επιβεβαιωθεί  το ρητό: "ότι ένα μας διδάσκει η Ιστορία, πως δεν διδασκόμαστε από αυτή."

Εγώ το κάνω για την ψυχούλα μου. Αυτό είναι τίμιο και ειλικρινές.

Σας ζητώ να μην πιστεύεται σε κανένα Σωτήρα.  

Η ελευθερία, είναι υπόθεση των ίδιων των ανθρώπων και των λαών, δεν χαρίζεται. 

  Καλώς ήλθατε στα Ιουλιανά του 2010 !

Δημοφιλείς αναρτήσεις / 30 ημέρες

Της φιλελεύθερης…. το κάγκελο

Δήμου, τέλος! αναφώνησε ο Τηλέμαχος Χορμοβίτης, νομίζοντας ότι έτσι ξεμπερδεύει με τον γκουρού του ελληνικού φιλελευθερισμού (όπως τον αποκαλεί ο ίδιος). Αφορμή για το διάγγελμα-απόφαση του Χορμοβίτη, όπως το αιτιολογεί με την ανάρτησή του στο «ΜπλεΜήλο», στάθηκε το άρθρο του Νίκου  Δήμου στην Lifo «Πού είσαι, Κεμάλ;». Τα πραγματικά αίτια της ρήξης στο εγχώριο φιλελεύθερο μπουρδέλο, ίσως να μην τα μάθουμε ποτέ, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι φιλελεύθερες πουτάνες «κρατάνε χαρακτήρα», χρόνια τώρα…. Όμως τα απανωτά «συντροφικά μαχαιρώματα» στο εν λόγω "χώρο", που τείνουν να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας, προμηνύουν ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα επικό ξεκατίνιασμα που θα εκθέσει ανεπανόρθωτα, τον ήδη εκτεθειμένο, στην γλαφυρή ηλιθιότητα…."χώρο". Η ημιμαθής Κα Βίβιαν Ευθυμιοπούλου σε συζήτηση στο twitter της «και όχι αφοριστικά» όπως ισχυρίζεται, αποκάλεσε τον Δήμου «"ανόητο γέρο"»…. «Αυτό τον θεωρώ. Ανόητο και πολιτικά ημιμαθή που φέρει μεγάλο μέρος ευθύνης γ…

Προσοχή! Η εξουσία έχει πολλά πλοκάμια.

Φίλε συμπολίτη, η κατάσταση είναι κρίσιμη! Αυτό είναι πλέον εμφανές και στον τελευταίο αργόσχολο ή και άσχετο σ΄ αυτή την χώρα (αν υπάρχουν ακόμα τέτοιοι). 
Η εξουσία διαχρονικά, ειδικότερα δε στον καιρό της θεαματικής κοινωνίας, την βρώμικη δουλειά δεν την αναθέτει στους MEGAλους ρουφιάνους αλλά στα πρακτοράκια που διασπείρει σε χώρους πολιτικούς και επικοινωνιακούς που έχουν την έξωθεν καλή ("επαναστατική") μαρτυρία. Ένας από αυτούς τους χώρους, που απασχολεί ενίοτε την θεαματική βιομηχανία, και κυρίως όταν οι ανάγκες κινητοποίησης των εξαρτημένων αντανακλαστικών του ήδη κατατρομοκρατημένου μικροαστού το απαιτούν, είναι το indymedia.

Επιτέλους! Άντε γαμήσου μικροαστέ

Ο τίτλος της ανάρτησης δεν προέκυψε από κάποια αγανάκτηση, ούτε αποτελεί κατάρα. Είναι μια ευχή προς όλους τους αγαμήτου, απάρτου και ανοργάσμου γωνία προκειμένου να δουν επιτέλους χαρά στα σκέλια τους. 
Ένας βούβαλος με το γιο του ξεκουράζονται στην πλαγιά ενός λόφου. Στους πρόποδες πολλές βουβάλες βόσκουν αμέριμνες. Το βουβαλάκι γυρίζει προς το πατέρα του και του λέει:
Βουβαλάκι: Μπαμπά, εκεί κάτω έχει θηλυκά κάθε ηλικίας. Βούβαλος: Ε και … Τι θέλεις να πεις; Λέγε …  Βουβαλάκι: Πάμε γρήγορα, να γαμήσουμε.  Βούβαλος: Μην βιάζεσαι γιε μου θα πάμε σιγά-σιγά για να τις γαμήσουμε όλες.